Ange e-post för det konto som du önskar återställa lösenord för.

Ett mail med instruktioner för återställning av lösenord har skickats till {{data.email}}

{{errorMessage}}

Logga in

Du är nu registrerad

Logga in för att spara produkter och material i dina listor.

Lösenordet är för svagt

{{errorMessage}}

Test dev branch and cchoganas.iqq.se

Om CC Höganäs

CC Höganäs älskar kakel och klinker i alla dess former! De keramiska golv- och väggplattorna vi levererar kännetecknas av naturliga råvaror, energisnål produktion, minimal miljöpåverkan vid användning och möjlighet till fullständig återanvändning eller återvinning.

CC Höganäs Byggkeramik AB ingår idag i Ricchetti Group som är en av Europas ledande koncerner inom byggkeramik. Vi har egen tillverkning i sju fabriker runt om i Europa, med välrenommerade varumärken som Ricchetti, Cisa, Cerdisa, Cinca, Klingenberg och Pukkila.

I Sverige har vi funnits sedan år 1886 och är idag 130 medarbetare. Vi säljer för ca 400 miljoner kronor och nästan två miljoner kvadratmeter kakel och klinker om året. Då är det kanske inte så konstigt att vi har Sveriges största lager och därmed mycket god leveransförmåga!

Det är med stolthet över vårt arv som vi blickar framåt för att möta dagens och framtidens behov. Vi på CC Höganäs har stora möjligheter att kontinuerligt designa spännande nyheter som sedan tillverkas i våra fabriker i Europa. Överallt med samma passion för materialet och med stor omsorg om estetik och kvalitet.

Vi kan tillverka plattor i riktigt stora format med millimeterprecision, och ytor med extremt bra slitstyrka. För att inte tala om alla spännande glasyrer, färger och ytstrukturer. Våra produkter erbjuder idag fantastiska möjligheter för den som vill ta ut svängarna i inredningen.

Välkommen att dela vår passion!

CC Höganäs Historia 132 år

1797 Bildas Gustav IV Adolfs Stenkolverk starten för Höganäs AB

1881 Skromberga Stenkolsgruva. Men stenkolet var av dålig kvalitet och biprodukterna man fick var lera.
För att ta vara på denna resurs så kom man på att efter den fått vittra, var av en mycket tät sort som lämpade sig utmärkt till flera sorters lergods.

1886 Skromberga Stenkols- och Lerindustri AB grundades.
Fyra klinkerfabriker, fyra rörfabriker och en fabrik för eldfast tegel. Senare började man tillverka trapp- och trottoarsten som dekorerades i dåtidens mönster. Trottoarstenen kan återfinnas, dels i städer som Landskrona och Helsingborg, men även i Berlin och Sankt Petersburg.

1903 Bildades Höganäs Billesholm AB som köpte in en rad gruvor

1904 Köptes Skromberga av Höganäs Billesholm AB

1907 Ca 1000 anställda i Skromberga. Fram till 1950 fördubblades antalet och Skrombergaverken var en av Sveriges största arbetsplatser med 2000 anställda.

1965 Gruvdriften lades ned i SkrombergaLeran bröts nu i öppna dagbrott – Lunnom

1985 Sålde Höganäs till finska Partek. Nya namnet för Skromberga blev Partek Höganäs

1990 Proventus skapar United TilesPartek Höganäs säljer till United Tiles o nya namnet på företaget blir CC Höganäs Byggkeramik AB. CC står för Ceramic Collection

1995 Italienska Cisa & Cerdisa köper CC Höganäs. Då bildas Richetti Group som vi tillhör än i dag.